ЕКО ШТАНД ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД НА ФЕСТИВАЛУ УЛИЧНЕ УМЕТНОСТИ „РЕКОНСТРУКЦИЈА“ 8. И 9. СЕПТЕМБРА

Фестивал уличне уметности “Реконструкција” ове године се одржава 8. и 9. септембра у једној од најинспиративнијих street art локација у граду – некадашњој згради “Беобанке” на Зеленом венцу. Уметнички колектив „Street Smart” и пројектантски биро „Stattwerk“, који је власник зграде, у оквиру манифестације организују осликавање мурала уживо, дизајнерски и еколошки маркет, креативне радионице за децу и одрасле, као и ди-џеј програм. Тема овогодишњег фестивала је “Градска оаза”, а улаз и сви садржаји биће бесплатни.

Градска општина Стари гард представиће посетиоцима фестивала бројне еколошке акције које континуирано организује. Сви грађани који на штанд општине донесу старе сијалице, батерије и чепове за рециклажу на поклон ће добити кесе за рециклажу, мајце и кесе за кућне љубимце доги-пот. Штанд општине биће отворен оба фестивалска дана од 13 до 19 часова.

Успаваног београдског џина, зграду некадашње “Беобанке”, осликаваће уживо неки од најбољих уличних уметника и уметница активних на домаћој сцени: Никола Михајловић, Јана Даниловић, ТКВ… Музички матине почиње у недељу, 9. септембра, од 19 часова.

Број места за радионице је ограничен, а пријављивање се врши путем мејла: streetsmartbelgrade@gmail.com.