ДОНАЦИЈА КЛИНИЧКОМ ОДЕЉЕЊУ ЗА ГЕРИЈАТРИЈУ КБЦ ЗВЕЗДАРА

Градска општина Стари град обезбедила је пет компјутера, два штампача и два скенера, вредности око 300 000 динара, за Клиничко одељење за геријатрију КБЦ „Звездара“. Тим поводом, Мирјана Божидаревић, председница општине и Ана Даниловић, заменица председнице, посетиле су данас КБЦ Звездара, где су се у разговору са Љубомиром Перићем, помоћник директора за економска и техничка питања и проф. др. Драгославом П. Милошевићем упознале са радом и потребама овог одељења КБЦ Звездара, у Прешерновој 33. Ово није прва донација коју је овој градској здравственој установи, у којој се лечи велики број наших суграђана, упутила Градска општина Стари град. Пре извесног времена набављен је и ултразвучни апарат.

Професор др Драгослав Милошевић се захвалио Општини Стари град на донацији информатичке опреме која је намењена за унапређењe евиденције и вођењe здравствених картона пацијената, нагласивши да је ултразвучни апарат који је претходно обезбеђен, значајно подигао ниво здравствене услуге које Одељење за геријатрију пружа пацијентима и обезбедио лечење и третман пацијената на једном месту и „под једним кровом“ клинике.

Мирјана Божидаревић је истакла да је општина Стари град у последњих неколико година обезбедила значајна средстава за реновирање и набавку савремене опреме за Дом здравља „Стари град“ и да је намера општине да помогне и здравственим установама чији је оснивач град Београд. Основни мотив социјално одговорне локалне самоуправе је да се помогне здравственим установама у којима се лечи велики број Старограђана, што је управо и случај са Клиничким одељењем за геријатрију КБЦ Звездара. Др Ана Даниловић је најавила да ће ускоро бити потписан и протокол о сарадњи Дома здравља „Стари град“, установе примарне здравствене заштите, са КБЦ Звездаром, а што ће свакако омогућити и пацијентима са територије Градске општине Стари град повољнији третман у овој здравственој установи.