ДНЕВНИ БОРАВАК ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ ПРОСЛАВИО СВЕТУ ПЕТКУ

Дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју „Стари град“, прославио је 27. октобра крсну славу Свету Петку.

Поред корисника центра и њихових родитеља, прослави су присуствовали члан Већа општине Стари град Лазар Лешњак, помоћници председника општине Душан Раичковић и Ђорђе Спасић, као и члан Градског Већа Дарко Божић.

Након сечења славског колача и програма који су извели корисници, присутне је поздравила Марина Видојевић, руководилац Дневног боравка Стари град. Она је изразила задовољство постојањем и радом центра који је у претходном периоду постао прави креативни дневни боравак за децу ометену у развоју и њихове родитеље, и у коме се по други пут обележава крсна слава, од његовог отварања јануара 2011. године.

У име општине Стари град домаћинима је славу честитао члан Већа Лазар Лешњак. Он је изразио задовољство што је простор, који је општина доделила и опремила, постао место у коме се особе ометене у развоју друже, где се осећају срећно и што се кроз програме рада укључују у све друштвене активности као равноправни суграђани централне градске општине.

– Са корисницима боравка раде дефектолози, психолози, социјални радници и медицинско особље. Стратегија рада се заснива на иклузивним и ванинституционалним програмима, тако да корисници своје време проводе квалитетно и интерактивно, кроз рекреативне, културне и забавне активности. Такође, наши суграђани имају прилику да прихвате особе са ометеношћу као корисне и равноправне чланове друштва – рекао је Душан Раичковић, бивши руководилац Дневног боравка, а сада помоћник председника општине задужен за област социјалне заштите и спорта.