OПШТИНА СТАРИ ГРАД НАГРАДИЛА ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СТАРОГРАДСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА: ЗНАЊЕ И УСПЕХ СЕ ПОШТУЈУ, ЦЕНЕ И НАГРАЂУЈУ

Градска општина Стари град наградила је данас осам ђака генерације староградских основних школа. На свечаном пријему у просторијама Услужног центра, у присуству свих директора основних школа и родитеља, заменик председника Александар Тодоровић и члан Већа Недељко Јовановић уручили су најбољим ученицима, вредне општинске поклоне – по лап топ, ваучер у висини од 10 хиљада динара за куповину спортске опреме и годишње пропуснице за базене СРПЦ „25.мај – Милан Гале Мушкатировић“.

„Општина Стари град традиционално награђује ђаке генерација и вуковце староградских основних школа. Ови поклони су заслужена награда за ваш успех, показано знање и исказани труд и надамо се да су подстицај да и у будућности наставите вредно да учите. Треба да знате да ће општина увек бити ваша подршка и да су њена врата широм отворена за све вас“, поручио је Александар Тодоровић  и заједно са Недељком Јовановићем пожелео ђацима генерације нове успехе током средњошколског образовања.

Ива Живковић, ђак генерације основне школе Математичке гимназијекаже да је пријатно изнеnађена лепом пажњом и поклоном који је добила од општине Стари град.

„Уписала сам Математичку гимназију, а сигурна сам да ћу студије наставити на Кембриџу, попут многих ученика математичке, што ми је жеља још од 7. разреда. Захваљујем се општини Стари град на дивној пажњи и вредном поклону“, рекла је Ива, која је на свечаност дошла у пратњи директорке гимназије  Мирјане Катић.

„Морам да похвалим руководство општине Стари град зато што су увек ту да помогну и подрже староградске ученике. То нам много значи, како колективу школа, тако и родитељима, а посебно деци. Општина ће такође наградити и вуковце што је посебно обрадовало ученике моје гимназије“, поручила је директорка Мирјана Катић.

На данашњој свечаности награђени су ђаци генерације – Анастасија Вујановић из ОШ „Скадарлија“, Тијана Хил из ОШ „Вук Караџић“, Ружица Митровић из ОШ „Браћа Барух“, Павле Маркуш из ОШ „Дринка Павловић“, Павле Томашевић из ОШ  „Краљ Петар Први“, Вера Радуловић из ОШ „Михајло Петровић Алас“, Ива Живковић из ОШ Математичке гимназије и Фрида Јаношевић из ОШ „Драган Ковачевић“.

Општина Стари град је награђивање ђака генерације староградских основних школа спровела у сарадњи са Ноћним базаром.