„DIS-PATCH“ ФЕСТИВАЛ ЕЛЕКТРОНСКЕ МУЗИКЕ

Међународни фестивал електронске музике „Dis-Patch“, пети по реду одржаће се у културном центру „Рекс“ од 18. до 21. октобра, у организацији независне организације „Belgrade Sound System“.
Иако електронска музика постаје веома присутна на домаћој културној сцени, највећи део ових дешавања задржава се на тлу комерцијалних, „Клупских „ догађаја, који с обзиром да су вођени логиком тржишта, немају дуготрајнији ефекат на музичку перцепцију младих у Србији, док је оно што изостаје, третман оваквог стваралаштва као надасве глобалног културног феномена који у овом тренутку достиже своју кулминацију. Концепција „Dis-Patch“ фестивала орјентисана је управо ка покривању ових пропуста. Током организовања ове манифестације од 2002. године, на овамо, поред музичког програма, прикључене су и презентације софтвера и инсталације, у циљу упознавања домаће публике и уметника са технолошким могућностима које се користе у новим креативним решењима.
Општина Стари град помоћи ће организацију овогодишњег фестивала, на коме се очекују гости из САД, Кине, Немачке, Мађарске, Норвешке, Велике Британије, Чешке и Аустрије, са 200 000 динара.