ДЕВЕТА РЕДОВНА СКУПШТИНА ГО СТАРИ ГРАД

Девета редовна седница Скупштине Градске општине Стари град одржана је 29. септембра. На почетку седнице одборници су минутом ћутања одали почаст француском држављанину Брису Татону, кога су фудбалски хулигани претукли у центру Београда уочи фудбалске утакмице београдског Партизана и француског Тулуза. Скупштина је на овај начин почела седницу на предлог Златка Црногорца, шефа одборниче групе Либерално демократске партије. Минутом ћутања одборници су одали почаст и недавно преминулој Радованки Јовановић, члану Управног одбора ЈП „Пословни простор општине Стари град“ и Општинске изборне комисије у сталном саставу.

Скупштина општине изабрала је два нова члана Већа општине, Мирославу Стопић и Марка Бастаћа са листе “Стари град за европску Србију – Борис Тадић“. Мирослава Стопић дипломирала је на Факултету примењених уметности, а магистарске студије завршила je на Факултету политичких наука. Радила је у Републичком заводу за заштиту споменика културе и члан је УЛУПУДС-а. Марко Бастаћ je по занимању дипломирани уметнички продуцент. Дипломирао је на Академији лепих уметности у Београду. Запослен је у ЈП “Службени гласник”.

Одборници су усвојили предлог о потврђивању мандата новим одборницима са изборне листе „Стари град за европску Србију – Борис Тадић“: Ђорђу Спасићу, Грубер Мирјани, Дорис Живковић, Зорану Ћирићу, Владимиру Радовићу, Светлани Сентић из Демократске странке и Немањи Шипетићу и Гордани Дошлиоски из Г17 плус. Одборник Српске радикалне странке Милош Настић поднео је оставку на место одборника на крају скупштинске седнице и свој мандат ставио на располагање СРС.

Момчило Живковић, шеф одборничке групе Демократске странке захвалио се бившим одборницима на досадашњем раду и сарадњи.

Скупштина је усвојила ново решење о изменама и допунама решења о именовању Општинске изборне комисије ГО Стари град у сталном саставу и за новог председника Општинске изборне комисије именовала Ивана Шебека, који је на то место изабран уместо Срђана Стефановића. За члана Општинске изборне комисије у Сталном саставу изабран је Небојша Самарџић уместо недавно преминуле Радованке Јовановић.

Именовани су и нови чланови Управног одбора ЈП „Пословни простор општине Стари град“. Уместо Радованке Јовановић и Милице Вулић, у Управном одбору овог јавног предузећа биће Немања Милошевић и Душан Раичковић. И у Управном одбору ЈП СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ изабрана су два нова члана, Ђорђе Лазаревић и Александар Радовановић.

Измене статута јавних предузећа

На основу изнетог мишљења скупштинског Савета за прописе, усвојен је и предлог о изменама и допунама статута два јавна општинска предузећа, ЈП „Пословни простор општине Стари град“ и ЈП СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Како је објаснио Зоран Ђорђевић, секретар Скупштине општине, измене су донете због усаглашавања са одредбама Статута општине Стари град и оснивачким актом – изменама и допунама, које је усвојила Скупштина на седницама 13. новембра 2008. и 30. јуна 2009. године.