ПОДРШКА БЕМУСУ

Југоконцерту, као организатору и реализатору Бемуса, општина Стари град доделила је 896.500 динара за покриће трошкова концерта Ансамбла за савремену музику „Кантус“ из Загреба, који ће наступити на 41. Београдским музичким свечаностима.

Београдске музичке свечаности – БЕМУС, 41. по реду, биће одржан од 3. до 19. октобра под слоганом “Crossing october”. На овогодишњем БЕМУС наступиће бројни оркестри из Холандије, Русије и Немачке, а као својеврсна атракција најављује се наступ интернационалне перкусионистичке трупе Stomp. Овогодишњи програм ће углавном бити посвећен барокној и ренесансној музици – на отварању музичких свечаности наступиће немачки оркестар “Балтазар Нојман”, који ће изводити дела на старим барокним инструментима под диригентском палицом Томаса Хенгелброка.

Према речима реномираног виолинисте и уметничког директора 41. издања овог Фестивала Сретена Крстића, београдска публика, у распону од слушалачког подмлатка па све до оних дуговечнијих посетилаца који памте и сам настанак ове манифестације, неће бити ускраћена за интернационалне звезде и домаће асове на делу. Концерти ће бити на Коларцу, у „Сава центру“ и у Позоришту на Теразијама.