ДАНИ БЕОГРАДА У ДОМУ ЈЕВРЕМА ГРУЈИЋА

Традиционална манифестација Дани Београда почиње сутра, 16. априла у 20 часова, отварањем изложбе слика Цилета Маринковића „Осмех Београда“ у Дому Јеврема Грујића. Кућа-музеј у Светогорској 17 биће отворена за посете до 19. априла.

У оквиру дневног програма организован је обилазак куће и уметничке колекције у 12 и у 17 часова, уз стручно вођење кустоса. У оквиру вечерњег програма, у суботу, 17. априла у 21 час, одржаће се Belgrade Moonlight Party – Latino dance and Urban Fashion Show. У недељу, 18. априла у 19 часова, Ребека Леви, уредница Радио Београда, испричаће легенде о Београду „Тајне нашег града“. Сањарење на харфи Саре Влајић и коктел за учеснике манифестације Дани Београда одржаће се у понедељак, 19. априла у 19 часова.

Збирка у Дому Јеврема Грујића саджи преко 400 дела из области ликовне уметности (радови Арсенија Петровића, Стевана Тодоровића, Ђорђа Крстића, Уроша Предића, Паје Јовановића, Влаха Буковца, Ивана Табаковића, Зоре Петровић и других), дела примењене уметности, оригиналне примерке стилског намештаја из периода 16. до 19. века, старо и ретко оружје и опрему (оружје из Првог српског устанка, лични предмети Хајдук Вељка, пушка Танаска Рајића из 1807. године) и богат архивско историјски материјал.