„ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА“ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

„Даном отворених врата“ почело је обележавање „Дечје недеље“ на Старом граду. Ученици осам основних школа, предшколци дечјег вртића „Мрвица“ и деца са посебним потребама данас су били у посети код председника општине Дејана Ковачевића.

У име организатора манифестације, председника Општине, предшколце, ђаке, њихове наставнике и васпитаче поздравио је Ристо Рацо, председник Скупштине „Пријатеља деце“ Стари град.

– Захвални смо нашој Општини и председнику Дејану Ковачевићу, не само на материјалној помоћи, већ и на разумевању и напорима да на прави начин промовишемо дечја права и креативност. Предшколци из вртића „Мрвица“ и ученици ОШ „Браћа Барух“ извели су пригодан уметнички програм.

Председник Ковачевић пожелео је добродошлицу и поздравио децу и њихове васпитаче и учитеље.

– Драго ми је што могу да вас угостим у вашој и нашој општини. На вама је да растете, учите и дружите се а наша општина ће свакако помоћи да ваши вртићи, школе и окружење у којем живите буду бољи, лепши и безбеднији. Стари град има Калемегдан, лепе паркове, реке и заједно требамо да их чувамо, а оно што не ваља општина је ту да унапреди или поправи – поручио је малишанима председник Дејан Ковачевић.

Након тога ученици су председнику уручили на дар пригодне поклоне. Било је ту песмица посвећених Старом граду и другарству, макета, цртежа и слика, насталих у креативним радионицама.

Председник им се захвалио и обећао да ће њихови поклони бити изложени и да ће моћи да их виде и грађани који долазе у нашу општину.

Уз слатко послужење, ђаци си имали и питања за председника.

Марију Терзић, ученицу трећег разреда ОШ „Михајло Петровић Алас“ интересовало је да ли ће и ове године трећаци добити лап – топове. На њихову велику радост председник Ковачевић им је одговорио да ће то бити веома брзо, већ следеће недеље. Основци из ОШ „Стари град“ су се интересовали да ли општина може да им помогне да се на њиховој школи промене дотрајали прозори. Председник им је одговорио да ће школа добити нове прозоре до краја године. Ученици ОШ „Браћа Барух“ замолили су да им општина обезбеди компјутер и дија – пројектор, а председник им је поручио да такав као и сличне захтеве њихови наставници обавезно писменим путем проследе општини која ће се потрудити да им изађе у сусрет.