ДАН „ОТВОРЕНИХ ВРАТА“

Под покровитељством Градске општине Стари град, а у организацији „Пријатеља деце“ Стари град, најмлађи суграђани ће низом активности, знањем и маштом обележити „Дечју недељу“. Мото овогодишње манифестације, која се одржава од 1. до 7. октобра, гласи „Бољи смо заједно“.

У оквиру «Дана отворених врата» сутра, 2. октобра у малој сали општине, тачно у 12 часова, малишани из предшколских установа, ученици из осам основних школа, као и деца са посебним потребама са Старог града посетиће општину и бити гости Дејана Ковачевића, председника Градске општине Стари град.

Обележавање Дечје недеље у свету и код нас је вишегодишња традиција. Први пут је обележена далеке 1934. године, док је на иницијативу организације Пријатељи деце 1987. године поново успостављена и Законом о друштвеној бризи о деци.

Програм Дечје недеље 2012. године

Дечји хепенинг 4. октобра, од 11 до 13 часова, на Тргу републике, а на Калемегдану 5. октобра, од 11 до 13 часова, испред Павиљона „Цвијета Зузорић“.

6. октобар – Мостови међу генерацијама, са старим људима у окружењу. Дружење је заказано у Дому за остарела лица Бежанијска коса.

7. октобар – на Тргу републике – сајам Удружења и акција „Деца – деци“

9. октобар – традиционална “Добродошлица ђацима првацима”

У два термина, у 9.30 и 11 часова, у свечаној сали ГО Стари град, прваци ће бити гости општине и том приликом од председника Дејана Ковачевића добити на поклон беџеве, добродошлице, распоред часова и на радост првака позоришну представу „Веселе веце“ у извођењу глумаца „Пан театра“.

Овогодишње одржавање Дечје недеље одржаве се под покровитељством Министарства рада, запошљавања и социјалне политике Владе Републике Србије и делом Градске општине Стари град.