ОПШТИНА И АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЗАЈЕДНИЧКОЈ АКЦИЈИ ДА НИЈЕДНО СТАРОГРАДСКO ДЕТЕ НЕ СТРАДА У САОБРАЋАЈНИМ НЕЗГОДАМА

Градска општина Стари град, у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају, започела је нови циклус едукативних активности посвећених безбедности деце у саобраћају поделом илустроване књиге „Пажљивкова правила у саобраћају”  предшколцима ПУ „Дечји дани“.

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић, заменик председника Александар Тодоровић, општински већник Никола Благојевић,  помоћница председника општине Мариа Марков и представник Агенције за безбедност у саобраћају Бранко Стаматовић посетили су данас седиште ПУ „Дечји дани“.

„Општину Стари град, као централну градску општину, одликује велика густина и фрекфентност сабраћаја, што представља потенцијалну опасност за безбедност свих Старограђана, а посебно деце и млађих основаца. Наш циљ је да ниједно дете не страда у саобраћајним незгодама и зато су превенција и едукација важне активности на којима радимо заједно са Агенцијом за безбедност саобраћаја и Предшколском установом Дечији дани. Осим илустрованих књига „Пажљивкова правила у саобраћају” општина је обезбедила и недостајајуће лап топ рачунаре који ће запосленима васпитачима додатно олакшати васпитно-образовни рад. ” истакао је председник Радослав Марјановић.

Такође данас смо разговарали и о конкретним пројектима који су важни за унапређење услова боравка деце у објектима ПУ „Дечији дани” које ће општина и предшколска установа заједнички иницирати пред надлежним градским секретаријатом.

„Квалитетно и правовремено саобраћајно образовање и васпитање је сасвим сигурно један од најутицајнијих модела за смањење ризика од страдања деце усаобраћају. Пројекат „Пажљивко“, који Агенција за безбедност саобраћаја спроводи већ годинама уназад има за циљ да деца од најранијег животног доба стичу знања о безбедном понашању у саобраћају “, истакао је Бранко Стаматовић.

„Пажљивкова правила у саобраћају” су одличан пројекат и превентивна пракса Агенције за безбедност у саобраћају када је у питању брига о безбедности најмлађих. Знање које деца стекну сада значиће им током целог живота јер ће увек на неки начин бити учесници у саобраћају. “, нагласио је члан Већа и председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима Старог града Никола Благојевић.

„Имамо изузетну сарадњу са нашом општином. Она нам је партнер и изузетна подршка у унапређењу услова, како за васпитање и боравак деце, тако и за квалитенији рад запослених и васпитача. Наши представници су чланови савета за безбедност и других општинских тела, што је предуслов за системско решавање свих потреба ПУ „Дечји дани“, нагласила је директорка установе Сања Лазовић.