ПРОЈЕКАТ „ОЗЕЛЕНИ СТАРИ ГРАД“: СЕДАМНАЕСТ СТАБАЛА ЛИПЕ НА БИЦИКЛИСТИЧКОЈ СТАЗИ ОД СРПЦ „МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ-25.МАЈ“ ДО КУЛЕ НЕБОЈША

Градска општина Стари град потписала је данас Уговор о суфинансирању реализације пројекта пошумљавања у циљу заштите и очувањa предеоног диверзитета са Министарством заштите животне средине у вези са спровођењем пројекта „Озелени стари град“, у оквиру којег ће дуж бициклистичке стазе од СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић – 25. мај“ до Куле Небојша, укупне дужине од 140 метара, бити засађено седамнаест стабала липе.
Уговор су потписали председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.
Носилац пројекта је Градска општина Стари град, док је партнер у реализацији ЈКП „Зеленило Београд“. Планирани буџет за садњу младих стабала липе на подручју општине Стари град је 1,1 милион динара.

„Пројекат „Озелени Стари град“ доприноси остварењу циљева и стратегије о пошумљавању Београда и подразумева проактивни приступ општине када је реч о подизању зелених површина унутар градског језгра, укључујући паркове, мале скверове, баште и дрвореде, како би се повећао број засађеног дрвећа на територији града Београда, а посебно у централној општини Стари град“, навео је, поводом потписивања уговора, председник ГО Стари град Радослав Марјановић.
Садња новог дрвореда биће организована у сарадњи и уз присуство грађана Старог града како би се подигла свест о важности очувања животне средине и показао пример добре праксе другим јединицима локалне самоуправе.