БУДУЋИ КОШАРКАШКИ АСОВИ НА ПРВОМ ТРЕНИНГУ: ПОЧЕЛА БЕСПЛАТНА ШКОЛА КОШАРКЕ НА СТАРОМ ГРАДУ

Током викеда који је за нама, кошаркашка лопта постала је симбол Старог града. У спортским салама основних школа, ученици трећег, четвртог и петог разреда учили су прве кошаркашке кораке, захваљујући акцији Градске општине Стари град која је обезбедила бесплатне тренинге најпопуларнијег спорта у Србији за основце.

Први тренинг младих кошаркаша у Основној школи „Скадарлија“ посетио је председник општине Стари град, Марко Бастаћ и изразио велико задовољство што је општина успела да пружи могућност деци да у себи пронађу мале шампионе.

– Србија је земља кошарке, то је наш најуспешнији спорт, а међу данашњим клинцима постоји коракашки ген који треба неговати и подржавати – рекао је Бастаћ и позвао родитеље да своју децу доведу на следећи тренинг.

Бесплатни тренинзи кошарке за основце ће се одржавати два пута недељно у салама за физичко васпитање шест основних школа на Старом граду и то према следећем распореду:

ОШ „Вук Караџић“ – суботом и недељом од 8 до 9 часова.

ОШ „Скадарлија“ – суботом и недељом од 13 до 14 часова.

ОШ „Михаило Петровић Алас“ – суботом и недељом од 15 до 16 часова.

ОШ „Браћа Барух“ – суботом од 13 до 14 часова; недељом од 11 до 12 часова.

ОШ „Дринка Павловић“ – суботом од 14 до 15 часова; недељом од 9 до 10 часова.

ОШ „Краљ Петар Први“ – уторком од 18 до 19 часова; петком од 17 до 18 часова.

Подсећамо да је општина Стари град прва у Србији спроводила и програм бесплатне школе кошарке за девојчице у сарадњи са Покретом за женску кошарку Марине Маљковић.