СТАРИ ГРАД МИСЛИ НА СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ СУГРАЂАНЕ: БЕСПЛАТНА ШКОЛА КОШАРКЕ ЗА ДЕЦУ

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић и оснивач Кошаркашког клуба „Динамик БГ“ Велибор Јојић потписали су протокол о  сарадњи локалне самоуправе и дорћолског клуба, који ће у оквиру програма „Стари град мисли на тебе“ омогућити нашим најмлађим суграђанина да похађају бесплатну школу кошарке.

Потписивању протокола о сарадњи у просторијама КК „Динамик БГ“  присуствовали су заменик председника општине Александар Тодоровић, председник Скупштине општине Душан Петрић, члан Већа општине задужен за спорт Недељко Јовановић и спортски директор клуба Мирко Павловић.

„Потписивање протокола о сарадњи ће омогућити староградским основцима да кроз програм „Стари град мисли на тебе“, похађају бесплатну школу кошарке. Наша идеја је да на овај начин децу окренемо спорту и правим вредностима а уједно пружимо могућност да квалитетно искористе своје слободно време. Можда се управо међу њима налазе млади таленти који ће у будућности постати чланови сениорске кошаркашке репрезентације Србије и велике светске кошаркашке звезде. Ово је само један од бројних бесплатних програма који припремамо заједно са нашим партнерима, a који ће омогућити  да се наши најмлађи суграђани определе за садржаје који су у складу са њиховим жељама и афинитетима“, истакао је председник Марјановић и додао да ће, осим школе кошарке, кроз програм „Стари град мисли на тебе“ бити обезбеђене и бесплатне школе фудбала, рукомета и гимнастике као и многи други квалитетни садржаји који ће бити прилагођени потребама и жељама наших старограђана.

Велибор Јојић,оснивач и власник КК “Динамик”, захвалио се општини и руководству што су препознали  успешан, дугогодишњи рад овог клуба са Старог града.
„Прикључивање овом програму, пре свега, има за циљ популаризацију бављења спортом, јер право место за младе су спортски терени, а не улица. Афирмисани и стручни тренери, јединог староградског кошаркашког прволигаша, омогућиће да наши основци начине своје прве кораке и открију тајне кошаркашке игре “, рекао је Велибор Јојић.