БЕСПЛАТНА РАДИОНИЦА ЈАВНОГ НАСТУПА ЗА УЧЕНИКЕ ПЕТОГ РАЗРЕДА

Градска општина Стари град у сарадњи са Канцеларијом за младе градске општине Стари град вас позива да се пријавите за бесплатну радионицу јавног наступа за децу “Од игре до изражајне комуникације“ у оквиру програма Стари град мисли на тебе.

Радионице се реализују 1 недељно у трајању од 45 минута током 3 недеља у великој сали Градске општине Стари град и намењена је ученицима петог разреда основне школе. Број места је ограничен, а радионице ће се одржавати од 19. маја, уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Право на похађање бесплатне радионице јавног наступа имају сви основци који имају пребивалиште, или иду у неку од основних школа, на територији општине Стари град.

Период школовања од петог до осмог разреда основне школе представља важно раздобље у развоју финих вештина код деце, које им могу помоћи да досегну своје пуне потенцијале и постану успешни и свестрани људи.

Овладавање техникама вербалне и невербалне комуникације, усавршавање дикције и сценског покрета, отклањање треме и развијање самопоуздања представљају значајне предуслове за постизање успеха у образовном систему, за јасно и елоквентно изражавање, представљање ставова, мисли и идеја као и подстицање самосталности и креативности.

Циљ радионица је да кроз интерактиван и забаван приступ помогну ученицима да ефикасније користе говорни апарат, ослободе се у простору и покрету, елиминишу трему и страх од јавног презентовања, одговарања у школи и пред вршњацима. Кроз занимњиве примере прилагођене деци, практиковање говорних вежби и драмских игара настоји се активирању менталних и моторних функција детета, развоју стваралачких способности, критичког мишљења, ослобођености у говору, покрету и простору, богаћењу језика, култивисању говора, развоју маште, досетљивости и стваралачких способности.

Заинтересоване ученике родитељи могу пријавити слањем следећег формулара на мејл адресу usluznicentar@starigrad.org.rs , са насловом БЕСПЛАТНА РАДИОНИЦА ЈАВНОГ НАСТУПА.

За све додатне инфомрације о програму, родитељи се могу обратити Услужном центру Градске општине Стари град путем броја телефона 011 785 2 999.