БЕОГРАДСКИ НОЋНИ МАРКЕТ ПО ПРВИ ПУТ У СТУДЕНТСКОМ ПАРКУ

Четрнаести по реду Београдски ноћни маркет биће одржан у петак и суботу, 25. и 26. маја, у Студентском парку. Врата парка за све посетиоце биће отворена у петак, тачно у подне. Под слоганом „Велика пијаца“, предстојећи ноћни маркет по први пут се организује на месту где је пре скоро двеста година почела историја београдских пијаца.

Као чланица Светског удружења велетржница, ЈКП „Градске пијаце“ укључено је у међународну кампању „Love your local market 2018“, као и бројне пијаце у свету. Ова међународна кампања траје од 17. до 31. маја, а широм света у пројекат је укључено преко четири хиљаде пијаца.

“Током овог периода указаћемо на очување традиције и културе, на значај здраве и безбедне хране, а промовисаћемо пијаце као туристичке симболе”, каже Дејан Веселинов, ПР Београдског ноћног маркета.

Прва београдска пијаца отворена је давне 1824. године као пијаца Светог Андрије, а у народу је увек била позна као Велика пијаца.

“Данас је се сећамо као места где је почела историја добре куповине квалитетних производа у главном граду”, додаје Веселинов.

Окупљање шампиона пијаца, дизајнера, занатлија, произвођача хране и пића, баш на овом месту, пробудиће слику заборављене историје. Посетиоци ће моћи да уживају у тактовима мајстора свог заната, ди-џејева Стефана Гагића, Горана Старчевића, Александре Дуенде, као и у наступу квартета „Пепељуга“. Јединственој манифестацији свој допринос дају Етнографски музеј, Задужбина Илије М Коларца, Завод за заштиту споменика културе града Београда и ГО Стари град.

Улаз је слободан!