ГРАДСКА ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ПОДРЖАЛА ИНИЦИЈАТИВУ УДРУЖЕЊА МАЈКЕ СА ТРОЈЕ ДЕЦЕ

Удружења мајке са троје деце из Панчева покренуло је иницијативу да друштвено одговорне компаније, предузетници и све локалне самоуправе у Републици Србији запосле по једног родитеља са троје и више деце и да на тај начин пружe конкретну подршку вишечланим породицама. Уједно, то је најодговорнији и најдостојанственији начин да мајке и очеви троје и више деце, од свог рада и залагања, зараде неопходна новчана средства за несметано одгајање и одраствање својих малишана.

Мајке са троје и више деце апелују да друштвено одговорне компаније, предузетници и локалне самоуправе отворе врата и запосле родитеље са више деце „јер су они вредни, а можда и оданији према послодавцу, јер морају да хране више уста у својим породицама! Сваки њихов нови дан је мукотрпна борба за преживљавање и обезбеђивање основних егзистенцијалних услова за одрастање њихове, и наше, деце”, наводи се у позиву Удружења.

Градска општина Стари град je одмах подржала и прикључила се овој племенитој иницијативи и апелује на свих седамнаест београдских градских општина и Градску управу да конкретним мерама подрже акцију Удружења мајке са троје деце.