ОПШТИНА И СПОРТСКИ САВЕЗ СТАРИ ГРАД ОБНОВИЛИ ТРАДИЦИЈУ ШКОЛСКОГ ТАКМИЧЕЊА У АТЛЕТИЦИ

Општина Стари град и Спортски савез Стари град су обновили традицију школског такмичења у атлетици. Први пут, накод више од две деценије, староградски ученици основних и средњих школа такмичили су се у атлетским дисциплинама на Стадиону „Партизана“, уз подршку атлетског клуба овог спортског друштва.

И поред неповољних временских услова на атлетским борилиштима се окупило преко стотину староградских основаца и средњошколаца спремних да се такмиче за своје школе у дисциплинама – скок у даљ, бацању кугле, скок у вис, као и у тркама на 60, 100, 200, 400 и 800 метара и штафети 4 x 100 метара.

„Желим да се захвалим староградским ученицима који су се и поред лошег времена окупили у великом броју. Исказана воља и ентузијазам који су показали гарантују нам да ћемо ускоро имати нове атлетске шампионе који ће поносно представљати нашу општину на градским и републичким такмичењима. Сигуран сам да ће међу њима бити и репрезентативаца наше земље на европским и светским првенствима и олимпијским играма. Све похвале упућујем професорима физичког који су после више година паузе поново бодрили и водили своје ђаке до врхунских резултата и освајања општинских медаља које их воде на градско такмичење у атлетици“, поручио је Недељко Јовановић, члан Већа општине задужен за спорт и додао да је пријатно видети да међу основцима и средњошколцима има деце која се активно баве атлетиком.

„Управо је један од приоритета у раду општине Стари град промоција и бављење спортом. Познато је колико је физичка активност важна за правилан раст и психофизички развој наше деце“, истакао је Јовановић, захваливши АК „Партизан“ и генералном секретару Спортског савеза Стари град Мирку Вујовићу на организацији овог атлетског такмичења.

Подсећамо да је општина Стари град у популаризацији спорта за најмлађе Старограђане организовала низ бесплатних програма. За ђаке прваке бесплатну школу пливања, а за најмлађе основце до четвртог разреда бесплатну „Школу спорта“ у СРПЦ „25. мај“. Школа обухвата осам спортова које воде стручни тренери. Одвија се у поподневним терминима, од 17 до 21 сат, како би родитељи могли да доведу и дођу са својом децом на тренинге.