АЛТЕРНАТИВНИ ВОДИЧИ КРОЗ БЕОГРАД

У два сусрета са Београђанима и њиховим гостима за викенд, 12. и 13. септембра група “Алтернативни водичи”, коју чине припадници мањина и особе са инвалидитетом, представиће београдске локације: Калемегдан, Ушће (Музеј савремене уметности), Старо сајмиште и Блок 45. Група нуди лични поглед на историјске и савремене садржаје града, а од јуна месеца је укључена у део званичне понуде Туристичке организације Београда.

У програму, уз Алтернативне водиче, односно у дијалогу с њима учествују Зоран Ерић, кустос Музеја савремене уметности, Милена Путник, уметница и Љубица Бељански Ристић, директорка Центра за културу Стари град. Програм је отворен и бесплатан за све грађане.

Пројекат “Алтернативни водичи” повод je за постављање важних питања о квалитету живота, грађанске свести и толеранције, као и за другачије тумачење града и његових мање видљивих културних и туристичких потенцијала Све додатне информације о разгледању Београда са “Алтернативним водичима“ могу се добити у Туристичкој организацији Београд.