АКЦИЈА „ТРЕЋАЦИ ОНЛАЈН“: ОПШТИНА ПОКЛОНИЛА 582 ТАБЛЕТ-РАЧУНАРА УЧЕНИЦИМА ТРЕЋИХ РАЗРЕДА.

Градска општина Стари град десету годину за редом спроводи акцију „Трећаци онлајн“ и свакој ученици и сваком ученику трећег разреда основних школа на Старом граду поклања таблет-рачунар.

Због епидемиолошке ситуације, ове године се подела не врши у школама, него почев од понедељка 15. јуна родитељи ученика трећих разреда староградских школа преузимају таблет-рачунаре у Контакт центру општине, радним данима од 9 до 18 часова.

„Информатичка писменост и дигитализација за нас нису слова на папиру, него основна потреба и право сваког детета. Због тога, нисмо одустали од идеје да сваки деветогодишњак на нашој општини има сопствени прозор у дигитални свет. Знамо да су се данашњи клинци рађали окружени паметним телефонима и тач скриновима, као и да већ умеју да их користе, али и знамо да у овом узрасту стичу интересовања и способности да их употребљавају не само ради играња и забаве, већ и ради учења и истраживања”, рекао је председник ГО Стари град Марко Бастаћ пожелевши трећацима да поклоне користе паметно, сигурно и у здрављу!

На Старом граду 2020. има 582 трећака, а општина јее закључно с овом годином трећацима поделила 3.271 нетбук и 1.576 таблет-рачунара.