Општина Стари град расписала је јавни позив за прикупљање понуда за монтажу трибина и расвете на тениским теренима ЈП СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“, на којима ће се од 2. до 10. маја одржати први српски АTP турнир – „SERBIA OPEN“. Иван Младеновић, водећи пројектант из фирме „Градинг СС“, која је главни извођач радова, каже да ће груби грађевински радови бити завршени до 12. априла, када на ред долазе и радови на уређењу подлоге и ентеријера у помоћној згради.
– Пројектом је предвиђено да изградимо десет тениских терена и још један објекат. Тај објекат је завршен а остали су само радови на његовим инсталацијама, за шта је такође задужена наша фирма. То ће све бити готово до 12. априла – истакао је архитекта Младеновић.
Према пројекту у објекту уз централни терен предвиђени су садржаји прилагођени спортистима, новинарима и VIP званицама. Према речима Ивана Младеновића, у њему ће се наћи тушеви и свлачионице за спортисте, допинг контрола, прес центар, канцеларије и ресторан. За завршне радове на постављању шљаке и уређењу ентеријера биће задужена позната фирма из Милана.
Упоредо, док трају радови на изградњи тениских терена за „SERBIA OPEN“, JКП „Београд пут“ изводи радове на изградњи паркинга око Центра „Милан Гале Мушкатировић“. Паркинг места и пролаз до Савског кеја су већ асфалтирани, а до краја марта очекује се и асфалтирање самог прилаза Центру, на крају Улице Тадеуша Кошћушка.