У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА СKУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ОМБУДСМАНА СРБИЈЕ

Ванредна седница Скупштине Удружења омбудсмана Србије одржана је данас у великој сали Градске општине Стари град. Седницом, којој је присуствовало преко тридесет омбудсмана из локалних самоуправа наше земље,  председавао је локални омбудсман Градске општине Стари град Јован Кнежевић, који је и председник Скупштине Удружења омбудсмана Србије

Отварајући седницу, на којој је разматрано шест тачака дневног реда које су важне за несметано функционисање и конституисиње извршних органа Удружења, Кнежевић је у својству домаћина пожелео колегама добродошлицу и успешан рад.

„Ова седица је посебно значајна ако у виду имамо да смо при крају поступка доношења Предлога закона о локалним омбудсманима, што је једна од обавеза предприступних процеса који се односе на евроинтерграције наше земље. Предлог закона ће се ускоро наћи у скупштинској процедури Народне Скупштине Републике Србије. Овај Закон ће допринети правној сигурности и несумњиво је у интересу свих грађана Србије“, поручио је Кнежевић и нагласио да је заштитник грађана – локални омбудсман независан и самосталан орган, који је овлашћен да врши контролу поштовања права грађана.

У оквиру прве тачке дневног реда Скупштина је, након расправе, усвојила Пословник о раду Скупштине Удружења, а за заменика председника Удружења омбудсмана Србије је изабранa Мирославa Војић, са мандатом од 2 године. У наставку рада по усвојеном дневном реду верификаван је мандат Генералном секретару Удружења Миладину Нешићу, за члана Надзорног одбора изабран је Зоран Стојковац, као и Стојанка Варајић, Драгана Ћорић и Снежана Калајановић за чланове Етичког одбора Удружења омбудсмана Србије.

Данашњој ванредној седници Скупштине Удружења омбудсмана Србије присуствовала је и Ана Огризовић, заменица локалног омбудсмана Градске општине Стари град.