ТУРНИР „СПОРТ У ПОЛИЦИЈИ“: ОДБОЈКАШИ ЖАНДАРМЕРИЈЕ У ФИНАЛУ САВЛАДАЛИ ЕКИПУ БЕОГРАДСКЕ ИНТЕРВЕНТНЕ ЈЕДИНИЦЕ

Завршно такмичење у одбојци Полицијске управе за град Београд, у оквиру пројекта „Спорт у полицији“, одржано је у Спортском центру „Шумице“, где је у финалној утакмици мешовита екипа Одреда жандармерије Београд победила Интервентну јединицу Београд резултатом 2:1, у сетовима.

Финалној утакмици и додели признања најбољим одбојкашким екипама, које су чиниле и по две припаднице лепшег пола, присуствовали су генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, члан Већа општине Стари град Недељко Јовановић и Мирко Вујовић, секретар Савеза спортова Стари град и главни организатор овог такмичења.

Члан Већа општине Стари град Недељко Јовановић је оценио да је иницијатива да се промовише спорт међу припадницима Министарства унутрашњих послова одлична идеја и истакао да су општина Стари град и Савез спортова општине Стари град преузели најзначајнији део организације овог спортског такмичења припадника Полицијске управе за град Београд.

„До сада смо организовали такмичење у малом фудбалу, баскету „три на три“ и одбојци. Пилот пројекат је потврдио да је „Спорт у полицији“ одлична идеја. Очекујемо да ће се МУП потрудити да ово постане традиционални турнир на коме ће се сваке године окупити велики број наших полицајаца спортиста“, рекао је Недељко Јовановић и посебно се захвалио координатору такмичења Мирку Вујовићу, секретару Савеза спортова Старог града, на сарадњи и огромном труду да се ово такмичење успешно организује у Београду.

Турнир „Спорт у полицији“ заједнички је пројекат Министарства унутрашњих послова и Спортског савеза Србије, који за циљ има популаризацију спорта у полицији. Пилот пројекат обухвата такмичење полицајаца спортиста у колективним и индивидуалним дисциплинама – мали фудбал, одбојку, кошарку, атлетске дисциплине, џудо и баскет „три на три“. Одред жандармерије Београд се показао као најуспешнија спортска екипа главног града освојивши прва места у футсалу, баскету „три на три“ и одбојци. Завршно такмичење и смотра најуспешнијих полицијских управа из шест региона Србије биће одржани у септембру у Врњачкој Бањи.