СТАРОГРАДСКА ОШ „СКАДАРЛИЈА“ ДOБИТНИК ЈЕ ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ ЗА КВАЛИТЕТ НА 19. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ОБРАЗОВАЊА – „ПУТОКАЗИ“

ОШ „Скадарлија“ са општине Стари град добитник је „Златне медаље за квалитет“ на 19. Међународном сајму образовања – „Путокази“, чији је организатор „Новосадски сајам“ уз подршку Министарства просвете. Школа је ово престижно признање добила од стране стручног жирија, „за оно што је чини успешном и другачијом“, а награду је у име школског колектива примила директорка Мирјана Слобода.

„Оно што је школу сврстало у ред награђених школа јесте и начин на који школа разуме и спроводи инклузивно образовање, уважава личност детета, реализује пројекте, подржава школски бенд, организује хуманитарне концерте, постиже изванредне резултате на такмичењима, сарађује са другим образовним установама и културним институцијама, за шта добија бројна признања. Како живимо у времену које пред нас ставља најрaзличитије изазове, па и само образовање захтева брзе и адекватне промене, школа се труди да омогући сваком ученику да оптимално испољи и развије своје способности и особине личности путем обавезне, изборне, факултативне наставе и богате понуде ваннаставних активности“, рекла је овим поводом директорка Мирјана Слобода и додала да у школи  унутрашња реформа непрекидно траје, а ученици имају прилику да задовоље своје различите образовне потребе.

Општина Стари град је поносна на награду коју је заслужено добила ОШ „Скадарлија“ јер су образовање и унапређење услова за школовање староградске деце један од приоритета у њеном раду.