САВЕЗ СПОРТОВА СТАРИ ГРАД ПРОГЛАШЕН НАЈУСПЕШНИЈОМ ОРГАНИЗАЦИЈОМ У ОБЛАСТИ СПОРТА У БЕОГРАДУ У 2021. ГОДИНИ

Спортски савез Београда је на последњој седници одржаној у 2021. години прогласио Савез спортова Стари град за најуспешнију организацију у области спорта на територији града Београда. Осим општинског Савеза спортова, као спортске организације награђени су и Стрељачки савез Београда и теквондо клуб „Галеб“. Међу награђеним појединцима нашли су се најуспешнији олимпијци Дамир Микец (стрељаштво) и Милица Мандић (теквондо), параолимпијци Жељко Димитријевић (атлетика) и Сашка Соколов (атлетика), као и шампион у неолимпијском спорту Марко Ковачевић (вушу и кик бокс).

Међу награђеним појединцима за 2021. су и спортски стручњак Драган Јовић (теквондо), спортски функционер Ненад Боровчанин (бокс), спортски новинар Жељко Вучковић, док је награда за животно дело припала проф.др Зорану Ћирковићу.

„Савез спортова Градске општине Стари град је ове године радио врло пожртвовано и организовано. Успели смо да покренемо нове програме, али и да оживимо неке старе добре програме као што су надметања у школском спорту која су једно време била запостављена на општини Стари град. Учесвовали смо и дали све од себе у организацји и реализацији спортских такмичења која су у надлежности Града и Републике“, каже Недељко Неђа Јовановић, некадашњи рукометни репрезентативац, данас члан Већа ГО Стари град.

Активности Савеза спортова општине Стари град у 2021. години биле су: регистрација свих спортских клубова на територији општине Стари град, бесплатне школе кошарке, пливања и рвања за децу, као и укључивање у програм Града Београда у реализацији програма бесплатног спорта за основце, реализација програма Министарства унутрашњих послова „Спорт у полицији“, покретање предшколског спорта у староградским вртићима „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, поновно покретање спортских такмичења за основне и средње школе у фудбалу, кошарци, одбојци и атлетици, учествовање у организацији атлетске трке за ученике четвртог разреда основних школа „Брзином до звезда“, као и подршка Спортском савезу особа са инвалидитетом у програму „Радујемо се заједно“. Савез спортова Стари град је у оквиру међуопштинске сарадње угостио и младе фудбалере из Грачанице са Косова и Метохије, који су били гости ФК „Дорћол“.