ПОЛИЦИЈА У ЗАЈЕДНИЦИ – ДРУЖЕЊЕ МАЛИШАНА СА ПРИПАДНИЦИМА ПОЛИЦИЈЕ

Градска општина Стари град и Полицијска станица „Стари град“, у сарадњи са Предшколском установом „Дечји дани“, Министарством унутрашњих послова, Агенцијом за безбедност у саобраћају и ЈП „Београдска тврђава“ организовали су другу по реду едукативну Смотру организационих јединица МУП-а за преко 400 малишана и предшколаца из староградких вртића.

Предшколци су заједно са својим васпитачима, уз полицијске стручне водиче из ПС Стари град, упознали њихове униформисане колеге из различитих полицијских служби – моторне саобраћајне полиције, интервентне бригаде, коњичке јединице МУП-а, а највеће одушевљење били су полицијски пси које су деца мазила.

Данашњој смотри присуствовали су председник општине Стари град Радослав Марјановић са сарадницима, директорка староградске Предшколске установе ,,Дечји дани“ Сања Лазовић, директор ЈП „Београдска тврђава“, начелник ПС Стари град Раденко Ресановић, као и припадници полицијске патроле из Кине који бораве у Србији.

Председник Градске општине поновио је да ова општина има изузетну сарадњу са Полицијском станицом Стари град у оквиру Савеза за безбедност који је формиран 2020. године.

„Једна од многобројних заједничких активности коју спроводимо са ПС Стари град јесте и ова манифестација која се одржава другу годину заредом и која има за циљ да децу предшколског узраста упозна са различитим одељењима и јединицама МУП-а и да развије однос поверења према полицији“ истакао је Марјановић и додао да је циљ Градске општине Стари град да заједно са припадницима ПС Стари град омогући безбедно окружење за све суграђане, а посебно најмлађе.

На данашњој смотри јединица МУП-а учествовали су припадници Управе полиције, Управе Саобраћајне полиције, Посебна и Интервентна бригада, Ватрогасно спласилачка бригада, Црвени крст Стари град и Републичка агенција за безбедност у саобраћају.

Погледајте видео прилог са дружења малишана и полицајаца ОВДЕ