ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „САЈАМ СПОРТА – БУДИ ОЛИМПИЈАЦ“– УЧЕСТВОВАЛО 25 СПОРТСКИХ КЛУБОВА И ОКО 200 МАЛИШАНА, ПРЕДШКОЛАЦА И ОСНОВАЦА СА ОПШТИНE СТАРИ ГРАД

У сарадњи општине Стари град, Савеза спортова Стари град, Савеза спортова Града Београда и Олимпијског комитета Србије данас је на Тргу републике  одржана манифестација „Сајам спорта“- Буди Олимпијац“.

На овом „својеврсном каравану спорта и промоције здравих животних стилова и физичке активности” учествовао је велики број, око 200 староградске деце – малишана из предшколске установе „Дечји дани“ и основаца првог и другог разреда, која су се упознала са различитим спортовима и са 25 спортских клубова са општине Стари град, како би изабрали спорт који баш њима одговара.

„Сајам спорта има за циљ укључивање што већег броја деце у систем спорта, јачање тимског духа и стимулисање школске омладине на редовно упражњавање физичке активности. Након успешно одржаних сајмова у Земуну, Лазаревцу, Гроцкој, на Савском венцу и Звездари, сајам у Старом граду је шести у низу општинских спортских сајмова који ће се планираном динамиком до краја године реализовати на територији свих 17 београдских општина“, каже генерални секретар  Савеза спортова Београда Небојша Јевремовић и додаје да се данашњи сајам одржава на једном од најлепшем месту у граду за овакве манифестације – на Тргу Републике.

Испред општине Стари град, домаћина данашњег „Сајма спорта“, овом догађају су присуствовали члан Већа општине Недељко Неђо ЈовановиЋ, руководилац Одељења за друштвене делатности и пројекте развоја Бојан Бојић, генерални секретар староградског Савеза спортова Мирко Вујовић“, као и градски секретар за спорт Никола Перић.

Манифестацију је отворио Недељко Јовановић, уз најаву водитеља програма „да је Неђо некдашањи репрезентативац наше земље у рукомету, који је у 240 утакмица постигао преко хиљаду голова“, што су малишани поздравили бурним аплаузом.

„Велика је ствар да волите да се дружите, да сте заједно и да се играте, да се бавите физиким активностима и спортом, што је важно за ваше одрастање. Наша општина већ трећу годину за редом, у циљу популаризације спорта и физичке културе, за најмлађе суграђане организује бесплатне школе спорта – рукомета, фудбала, кошарке, бокса, пливања, тениса, кајака и других спортских дисциплина. Позивам вас да се определите за један спорт и да вас родитељи у општинском у Услужном центру пријаве за бесплатну школу спорта. Проглашавам „Сајам спорта – Буди олимпијац отвореним“, поручио је Јовановић.

Манифестација је почела интонирањем државне химне, а малишани су је одслушали загрљени као репрезентативци на великим такмичењима. Потом су у пратњи својих васпитача и учитеља обишли штандове староградских клубова, да би уз музику са рагласа, учествовали у такмичењима спретности у 5 различитих игара, колико и боја имају и олимпијски кругови. Веселом дружењу кроз игру и уз лепо време деца су се лепо забављала на Тргу републике, а организатори се надају да ће међу њима бити и оних који ће се активно бавити спортом и да ће постати олимпијци и репрезентативци који ће посносно представвљати нашу земљу у свету.

„Ово је један у низу догађаја којим покушавамо да заинтересујемо децу најмлађег узраста за спорт. На нашој општини постоји велики број спортских клубова који су веома успешни у раду са млађим категоријама и на овај начин желимо да скренемо пажњу колико је спорт важан за развој и одрастање деце. Савез спортова Стари град и наша општина се путем оваквих акција труде да свако дете кроз бесплатне програме  пронађе себе у неком спорту“, каже Мирко Вујовић, генерални секретар Спортског савзе Стари град, који се захвалио свим клубовима – члановима Савеза на учешћу на Сајму спорта.

„Познато је да бављење физичком активношћу повољно утиче на правилан психофизички развој деце, што је посебно важно у данашње време. Зато још једном позивам родитеље да пријаве своју децу за бесплатну школу спорта – рукомета, фудбала, кошарке, бокса, пливања, тениса, кајака, борилачких вештина и других дисциплина, коју трећу годину за редом организује општина Стари град. Пријаве трају до 13. октобра у нашем Услужном центру. Осим што свим срцем промовишемо здраве навике и стилове живота, као и бављење спортом у целини, истовремено и штедимо значајна средства у кућном буџету родитеља наше деце“, поручио је током данашње манифестације члан општине Већа Недељко Јовановић.

Погледајте видео прилог са „Сајма спорта – Буди олимпијац” ОВДЕ