ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ФОТОГРАФИЈА „ТАЛЕНТИ РАСТУ У СРБИЈИ“ СУТРА У ПОДНЕ, НА ПЕШАЧКОМ ПЛАТОУ У СТРАХИЊИЋА БАНА (ИЗМЕЂУ УЛИЦА ФРАНЦУСКЕ И СКАДАРСКЕ).

Градска општина Стари град подржала је, уз Делегацију ЕУ у Србији и Фондацију „Арт Ментор“ из Луцерна, кампању „Таленти расту у Србији“ Националне фондације за уметничку игру .

Тим поводом ће се сутра отворити изложба фотографија најмлађих балетских талената, тачно у 12 сати, на пешачком платоу Улице Стархињића бана (између улица Француске и Скадарске).

На фотографијама аутора Мише Обрадовића представљени су млади балетски таленти, од 9-12 година, који су од почетка глобалне епидемије узоковане корона вирусом свакодневно, по неколико сати упорно и предано вежбали тајне ове игре.

Са најмлађим балететанима и балетанкама радили су педагози из Београда и Хаване, кореографи и играчи кубанске компаније „Малпасо“, која је недавно гостовала на 18. Београдском фестивалу игре.

У наставку кампање „Таленти расту у Србији“ фотографије младих балетских талената ће се током априла наћи и на билбордима и другим местима широм Београда.

Национална фондација за уметничку игру је основана 2009. године у циљу унапређења процеса едукације и продукције у области уметничке игре у Србији