MИНИСТАРКА КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА МАЈА ГОЈКОВИЋ ПОСЕТИЛА УСТАНОВУ КУЛТУРЕ „ПАРОБРОД“

 

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић посетила је данас Установу културе „Пароброд“, где се састала са в.д. директорком Маријом Павловић и председником Градске општине Стари град Радославом Марјановићем. Том приликом одржан је радни састанак на тему подршке Министарства културе и информисања у креирању и промоцији културне понуде у општини Стари град.

 

„Данас смо разговарали о могућностима за успостављање сарадње Установе културе „Пароброд“ и Министарства културе и информисања. На састанку је било речи и о пројектима и просторима културе на читавој општини Стари град, јер сви знамо колико култура значи грађанима ове општине, тако да ће јавност ускоро бити врло задовољна блиском сарадњом нашег Министарства и општине Стари град“, навела је министарка Маја Гојковић.

 

,,На овај начин показујемо да постоји јака и чврста сарадња између републичког, градског и локалног нивоа власти и да нам је циљ да се сви заједно изборимо за што већи број пројеката које ће наша локална установа културе реализовати у наредном периоду. Трудићемо се да сваке године улажемо што више средстава у културу, да подигнемо ниво активности „Пароброда“, као и да сарађујемо са Градом Београдом и са ресорним Министарством, чија ће нам подршка бити врло значајна, пре свега, у реализацији великих пројеката“, истакао је Радослав Марјановић.

 

Вршилац дужности директора УК „Пароброд“ Марија Павловић захвалила се потпредседници Владе Републике Србије и министарки културе и информисања Маји Гојковић изразивши задовољство што се Министарство културе и информисања одазвало позиву да буде подршка у реализацији културних програма ове установе.

„Велика ми је част што смо имали прилику да угостимо министарку Мају Гојковић у години када славимо десет година од оснивања УК „Пароброд“. Отворили смо разне теме које се тичу сарадње наше Установе културе „Пароброд“ и Министарства културе и информисања. Ове године организоваћемо  различите културне манифестације на општини Стари град, а надамо се да ћемо тим поводом имати прилику да блиско сарађујемо са Министарством“, истакла је Марија Павловић.