ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ДОДЕЛИЛА ПРИЗНАЊЕ И ГОВОРНИЦУ ДЕБАТНОМ КЛУБУ ПРВЕ БЕОГРАДСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Дебатни клуб Прве београдске гимназије је основан 2012. године на иницијативу ученика, и од тада генерације гимназијалаца  освајају значајне резултате како на домаћим, тако и на иностраним такмичењима у беседништву и дебати. У знак захвалности, али и као додатни подстицај за даље успехе у раду општина Стари град је Дебатном клубу доделила посебно признање и поклонила говорницу.

Тим поводом је данас  организована  презентациона дебата клуба на којој су присутвовали помоћник председника општине Стари град Александар Пуача, члан Већа Недељко Јовановић и њихов домаћин, директор Прве београдске гимназије Александар Андрејић.

„Наша општина нас је за досадашњи рад и остварене  успехе у протеклој деценији наградила лепом захвалницом и говорницом. Признање је подстицај за даљи рад  Дебатног клуба, јер смо у протеклом периоду постали и прави пример за све друге школе“, рекао је  директор гимназије Александар Андрејић и захвалио општини Стари град на подршци.

„Дебатни клуб Прве београдске и општина Стари град  успешно сарађују у протекле две године. Заједно организујемо Школу беседништва и дебате и наставићемо заједно  да и даље  развијамо разноврсне активности и програме за младе Старограђане“, поручио је помоћник председника општине Александар Пуача.

Прва београдска гимназија је основана давне 1839. године. Данас има тридесет и седам одељења, са 1050 ученика распоређених на природно-математички, друштвено-језички и смер одељења за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику, развијену кабинетску наставу и савремена учила. Гимназију карактерише квалитетан васпитно-образовни рад и наставни кадар, ангажована педагошко-психолошка служба и традиционално изузетан ученички потенцијал.