НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА КОРИСНИКЕ ДНЕВНОГ БОРАВКА ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ НА СТАРОМ ГРАДУ

Заменица председника Скупштине општине Стари град Невена Додић и секретар Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Града Београда Немања Шегрт посетили су данас Дневни боравак на општини Стари град, који се налази у улици Кнеза Милоша број 4.

На пригодном пријему, у недавно реконструисаним просторијама боравка, Невена Додић је руководиоцу Ивани Младеновић и корисницима пожелела срећну и успешну Нову годину и наступајуће божићне празнике, и у име општине Стари град предала 26 новогодишњих поклон пакетића намењених корисницима овог дневног боравка.

Невена Додић је том приликом изразила задовољство због реконструкције просторија дневног боравка на Старом граду.

„Општина Стари град одговорно брине о свим својим суграђанима, а посебну пажњу посвећује особама са инвалидитетом и деци са сметњама у развоју. Надамо се да ћемо у наредном периоду наставити успешну сарадњу са градским секретаријатом за социјалну заштиту како бисмо обезбедили најбоље услове, како за кориснике ове установе, тако и за запослене“, нагласила је Невена Додић и упознала присутне са манифестацијом „Староградска зима“, која се по први пут ове године одржава на Старом граду, и у оквиру које је преко три хиљаде  староградских малишана, узраста до 15 година, обрадовано новогодишњим пакетићима.

Дипломирани дефектолог Ивана Младеновић се у име корисника захвалила општини Стари град па поклонима, пажњи и на досадашњој сарадњи.

„Овде дневно борави 26 корисника, који су категорисани као лака, умерена или вишеструка ометеност, а имамо и особе са аутизмом. Услови су нам захваљујући недавној реконструкцији  – одлични! Има две просторије за матични боравак, креативну радионицу, собу за рекреацију, сензорну собу и наравно, трпезарију“, изјавила је руководилац Дневног боравка и додала да је на њихов свакодневни рада, на жалост, утицала епидемија корона вируса.

Просторије Дневног боравка, у улици Кнеза Милоша 4 потпуно су обновљене, проширене и опремљене. Урађена је комплетна замена подова, кречење, замена дотрајалих електроинсталација, као и фарбање унутрашње и спољашње столарије.

Захваљујући овим радовима, чија је укупна вредност износила око два милиона динара, 26 корисника, а запослени данас имају неупоредиво боље услове рад у Дневном боравку деце и омладине ометене у развоју на Старом граду.