ДОБРОДОШЛИЦА ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ У СВИМ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА НА СТАРОМ ГРАДУ: ОПШТИНА ОБЕЗБЕДИЛА ПОКЛОН РАНЧЕВЕ СА ШКОЛСКИМ ПРИБОРОМ

Поводом почетка нове школске године, на иницијативу председника Градске општине Стари град Радослава Марјановића, одржан је састанак са директорима свих основних школа које се налазе на територији општине, на којем је било речи о организацији свечаног пријема ђака првака заказаног за 1. септембар. Као и претходне две године, општина је и за ову школску 2022/2023. годину обезбедила поклоне добродошлице за 571 ученика првог разреда.

Ђаке прваке ће првог дана школовања у клупама дочекати ранац добродошлице са пратећим прибором – перница са бојицама и фломастерима, лењири, темпере, водене бојице, четкице, футроле за блок, пластелин, шестар, резач, гумица, графитне оловке, као и посебна торба за опрему за физичко и слатки пакетић.

„У староградске основне школе 1. септембра креће 571 ученик, за које је наша општина припремила пригодне поклоне за срећан, веселији и безбрижнији полазак у школу. То је велики догађај у животу сваког детета и родитеља, а наша жеља је да малишанима први школски дан остане у трајном сећању. Унапређење услова и квалитета школовања је један од приоритета у нашем раду и зато континуирано помажемо све староградске школе да би наша деца имала боље и безбедније услове за учење и дружење “, истакао је председник општине Радослав Марјановић.

Осим поклон ранчева са школским прибором, општина Стари град у складу са годишњим буџетом брине и о текућим и инвестиционим улагањима у школе и вртиће, а за ученике основних школа организовано је низ бесплатних програма, од креативних радионица до бесплатног спорта и школе пливања на базенима СЦ „25. мај – Милан Гале Мушкатировић“.