ВИТЕШКО ПЛИВАЊЕ НА КРСТ ЧАСНИ

Традиционално пливање за часни крст одржано је данас тачно у подне, на велики хришћански празник Крстовдан, испред ресторана „Бела Виста“, на Савском кеју.

Велики број пливача, младића, девојака и деце, али припадника старије животне доби, одважило се да у хладној води заплива до Богојављенског крста. Раније је испред цркве Ружица на Београдској тврђави, након одржане службе, литија кренула ка Савском кеју.

„Велика ми је част да могу да вас поздравим у име општине Стари град. Захваљујем свим присутним гостима, а пре свега свим учесницима, јер су нам данас показали храброст, одважност и вољу да учествују у традиционалном пливању за крст часни, на дан кад је Господ Исус Христос крштен у реци Јордан“, рекао је на отварању манифестације Александар Пуача, помоћник председника ГО Стари град.

Организатор традиционалне манифестације пливања за часни крст је Краљевски ред витезова, под покровитељством кнегиње Линде Карађорђевић, уз подршку Скупштине Града Београда, Градске општине Стари град, ЈП „Београдска тврђава“, Министарства унутрашњих послова: Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице.

Медицинску подршку, надзор и контролу свих учесника пружила је екипа лекара и техничара из Дома здравља Стари град, који су били присутни на самом догађају.