ЗАВРШЕНА СТАРОГРАДСКА ЗИМА: ВЕЛИКИ БРОЈ ПРОГРАМА И ПОКЛОНА ЗА НАЈМЛАЂЕ СТАРОГРАЂАНЕ

Друга по реду манифестација Староградска зима ове године званично је почела 15. децембра у Скадарлији, испред куће Ђуре Јакшића,  где су концерт одржали ученици Музичке школе „Др Војислав Вучковић“ и чланови вокалне акапела групе Фамос. У данима који су уследили, Градска општина Стари град, у сарадњи са многобројним партнерима, организовала је на три локације различите програме који су окупили многобројне посетиоце – децу, породице, младе, старе и све добро расположене комшије!

Новогодишњи програм за малишане стартовао је у уторак, 20. децембра, у свечаној сали општине Стари град, а читав дан био је резервисан за дружење са Деда Мразом, након чега су најмлађи имали прилику да са својим родитељима уживају у концерту и позоришној представи за децу. Недељу дана касније у Градској општини Стари град почела је подела новогодишњих пакетића, где су родитељи преузимали поклоне за своје малишане. Наша општина је за новогодишње и божићне празнике обрадовала близу пет хиљада староградских дечака и девојчица. Највише до сад!

У оквиру Улице отвореног срца, првог дана нове године, испред општине Стари град најмлађи суграђани уживали су у дружењу и сликању са Великим Медом, Мини и Мики Маусом. Уз популарне дечије песме, малишани су добили и фотографију са омиљеним Дизнијевим јунацима. Највише девојчица се окупило око уметничке шминкерке како би добиле осликану новогодишњу маску на лицу.

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић том приликом је свим Старограђанима честитао нову годину и предстојеће празнике и пожелео да Стари град постане још боље место за живот.

„Свим Старограђанима желим пре свега здравља, личног и породичног успеха у наступајућој години. Очекујем да се сви потрудимо да наш Стари град буде боље место за живот свих наших грађана“, поручио је председник Марјановић и позвао суграђане да истог дана дођу на концерт Марка Луиса, који је у оквиру Староградске зиме одржан  у парку Војводе Вука.

Манифестацију Улица Отвореног срца подржали су наши партнери Делта Ђенерали осигурање који су том приликом малишанима поделелили новогодишње поклончиће.

Више од три недеље Староградске зиме биле су испуњене бројним занимљивим програмима – од дружења са Деда Мразом и Дизни јунацима, преко креативних радионица за најмлађе, до различитих представа и концерата, који су се одржавали у свечаној сали Градске општине Стари град и на Топличином венцу.

У Скадарлији је програм био посвећен љубитељима староградске и џез музике, а у кући Ђуре Јакшића за најмлађе је била организована представа „Крцко Орашчић“, као и бројне радионице и програми забаве за децу.

Наш главни спонзор, Кока Кола је и ове године била задужена да употпуни празничну магију те су посетиоци имали прилику да поред уживања у омиљеном напитку уживају и у празничном декору где су се правиле најлепше новогодишње фотографије.

Скијалишта Србије су за најмлађе припремила дружење са маскотом Снешка која окупља ски центре – Копаоник, Стара планина и Торник. Они који су били срећне руке имали су прилике да освоје вредне награде и уживаће на неком од ски центара – Копаоник, Стара планина или Торник.

„Староградска зима“ није заборавила ни оне којима су пажња и помоћ најпотребнији, a  на жалост нису могли да присуствују чаролији новогодишњих празника. На свим локацијама на којима се одвијао програм, посетиоци су могли дa купе лепо украшене новогодишње шоље на штанду „Артист Кафеа“ , а  целокупан приход је био намењен „Нурдору“ – Националном удружењу родитеља деце оболелих од рака.