АУТОБУС ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ НА ДУНАВСКОМ КЕЈУ: ИМУНИЗАЦИЈА „СИНОФАРМОМ“ И „ФАЈЗЕРОМ“

Аутобус за вакцинацију данас је постављен у општини Стари град. Простор шеталишта код СРПЦ „25.мај – Милан Гале Мушкатировић, на Дунавском кеју, претворен је у привремени пункт за имунизацију.
Мобилни тим Дома здравља „Стари град“ дочекао је председник општине Радослав Марјановић, са сарадницима, и уз добродошлицу им пожелео успешан рад.
„Велико нам је задовољство што је мобилни пункт за имунизацију данас овде на Старом граду. Сви грађани наше општине али и Београда који данас дођу на кеј у периоду од 9 до 17 часова, имаће прилику да се вакцинишу“, навео је Радослав Марјановић, и додао да се општина Стари град, у последњих неколико месеци, потпуно посветила процесу имунизације о чему говоре и постигнути резултати.


,,У општини Стари град је вакцинисано око 90% становника старијих од 65 година, а приближавамо се броју од 70% вакцинисаних становника старијих од 18 година. Надам се да ћемо у наредном периоду имати прилику да мобилни пункт за вакцинацију организујемо на још неколико локација на нашој општини. Такође, Старограђани се још увек без пријаве могу вакцинисати у Дому здравља Стари град у Симиној 27 и амбуланти у Ванизелосовој 1. “, рекао је председник општине Стари град Радослав Марјановић
Аутобус јавног градског превоза је према препорукама и стандардима Градског завода за јавно здравље преуређен у пункт за вакцинацију и сваког дана је на услузи Београђанима у градским општинама Града Београда. На овај начин је омогућено да се цео процес имунизације, од пријаве, лекарског прегледа до вакцинације обави брзо и ефикасно јер не траје више од десетак минута.
Градска општина Стари град наставиће да пружа подршку процесу имунизације јер само вакцинацијом и поштовањем мера можемо да заштитимо себе и друге у време пандемије.
За више информација о имунизацији на Старом граду, као и за помоћ приликом пријављивања на портал е Управе, можете позвати општински Услужни центар на телефонски број 011/ 785-2-999.