АКЦИЈА “ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД”: ИЗАБРАНИ НАЈЛЕПШE УРЕЂЕНИ ПРОСТОРИ НА ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Градска општина Стари град и ове године је учествовала у традиционалној акцији „За зеленији Београд“, коју на нивоу главног града органиузује ЈКП „Зеленило – Београд“. Циљеви акције, која се одржава у свих десет градских општина, су развијање еколошке свести, промовисање културе живљења и очување зелених површина у нашем граду.

У категорији најлепше зелене површине око стамбене зграде, где се удруживањем станара креирају дивне зелене оазе за одмор, прво место припало је дворишту у Добрачиној 56а (управник Мирко Михајловић). На другом месту је двориште у Булевару деспота Стефана 45 (управник Јакша Вукашиновић), док је треће место заузела зелена површина у Улици Васе Чарапића 24 (управник Мирослав Живковић).

За најлепшу зелену површину испред пословних објеката, који доприносе укупној лепоти општине Стари град, проглашен је простор о којем се брине општински Центар за социјални рад у Господар Јевремовој улици број 19а, док је друго место припало Удружењу филмских уметника Србије на Теразијама 26.

У категорији за најлепше уређено зеленило угоститељског објекта проглашена башта кафића „Љутић“ у Стевана Сремца 11.

Најлепши балкон Старог града налази се у Кнеза Симе Марковића 9, а о различитим декоративним и зеленим биљкама се годинама брине Старограђанка Стана Крчмар Наумовић.

Победник за најуређеније двориште предшколске установе је вртић „Липа“ у Солунској улици 19, које је недавно обновљено у сарадњи Града Београда и општине Стари град.

Победници општинског такмичења од матичне општине Стари град добили су специјалне плакете и саксије са украсним шимширима и магнолијама, а даље ће  учествовати у надметању за најуређеније зелене површине на нивоу града Београда.

Завршна свечаност на нивоу града традиционално ће бити одржана у башти ЈКП „Зеленило – Београд“ на Малом Калемегдану.