КУЛТУРА

КУЛТУРА

УК „ПАРОБРОД“ И КУЋА ЂУРЕ ЈАКШИЋА

Општина Стари град с поносом стоји иза рада Установе културе „Пароброд“ и Куће Ђуре Јакшића. Као установа културе локалне самоуправе „Пароброд“ заузима једно од централних места у креирању културних садржаја престонице, а свестраност музичких, позоришних, књижевних и уметничких програма чине „Пароброд“ и Кућу Ђуре Јакшића најпосећенијим културним установама у Београду.

ЈЕВРЕМОВА – УЛИЦА СУСРЕТА

Манифестацијом „Јевремова – улица сусрета” општина Стари град од 2009. године обележава празник Цвети – Дан и славу Градске општине Стари град. Недељу дана пред Ускрс, Старограђани, Београђани и гости Београда окупе се у једној од најлепших дорћолских улица и у комшијској атмосфери уживају у културно-забавном програму. Свирке, концерти младих бендова, наступи малишана староградских основних школа и вртића, само су део разноврсног програма који сваке године очекује посетиоце „Јевремове – улице сусрета”.

ПОДРШКА КУЛТУРНИМ МАНИФЕСТАЦИЈАМА

Градска општина Стари град пружа помоћ и подршку одржавању културних манифестација на територији Старог града. Током претходних година, општина је улагала значајна средства у обнову важних културних установа на Старом граду, попут Коларца, Народног позоришта, и партенрски учествовала у организацији манифестација попут Битеф-а, Филм Стрита и других.