„ЗЕЛЕНА МРЕЖА СТАРОГ ГРАДА“: НОВИ ДРВОРЕД ДУЖ ОБАЛЕ МАЈОРА ДРАГУТИНА ГАВРИЛОВИЋА БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ОСАМ СТАБАЛА ГОРСКОГ ЈАВОРА И ЈАСЕНА

Градска општина Стари град већ другу годину за редом спроводи акције озелењавања централне градске зоне, у оквиру пројекта „Зелена мрежа Старог града“, који реализује у сарадњи са Министарством заштите животне средине и ЈКП „Зеленило Београд“.

Радници овог јавног предузећа посадили су данас  још 8 стабала горског јавора и јасена, дуж Обале мајора Драгутина Гавриловића на Дунавском кеју, у правцу марине Дорћол. Ово дрвеће је, уз 24 стабла која су засађена 12. априла ове године, такође донирала наша општина у оквиру  „Зелене мреже Старог града“.

Следећи пројекат који ће се реализовати на Старом граду је садња дрвореда у Венизелосовој улици, јер је постављање нове зелене инфраструктуре један је од најважнијих пројеката за Градску општину Стари град. Посебно што се на тај начин побољшава квалитет свакодневног живота свих грађана који живе и раде у центру града.

Подсећамо да је општина Стари град, заједно са Министарством животне средине, прошле године засадила нових 130 стабала липе и јасена, дуж бициклистичке стазе на Дунавском кеју, на потезу од спортског центра „25.мај” до Куле Небојша,.

Пројекат „Зелена мрежа Старог града“ доприноси остварењу циљева и стратегије о пошумљавању Београда и подразумева проактивни приступ локалне самоуправе када је реч о подизању зелених површина унутар градског језгра, укључујући паркове, мале скверове, баште и дрвореде, како би се поваћао број засађеног дрвећа на територији града Београда, а посебно у централној градској  општини. Пројекат се спроводи у оквиру годишњег програма „Стари град мисли на животну средину“, чија је вредност 2,5 милиона динара, од чега је општина суфинансирала 25 одсто средстава.