ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА ОБНОВИ ТРИ ИГРАЛИШТА У НАСЕЉУ ДОРЋОЛ

ЈКП „Зеленило Београд“ заједно са Канцеларијом за младе Београда, средином марта започело је радове на обнови и санацији три дечја игралишта у стамбеном насељу Дорћол 1. Данас су ово градилиште посетили Ана Даниловић, заменица председнице ГО Стари град, Коста Андрић, директор Канцеларије за младе Београда и Петар Ракочевић, заменик генералног директора ЈКП „Зеленило Београд“. Завршетак овог посла планиран је за крај априла, а укупна вредност радова износи 5,3 милиона динара.

Тренутно се са једног од игралишта уклања постојећи потпуно оштећени плато од камених плоча а затим се преко подлоге од бетона излива горњи слој од асфалта. По ободу свих игралишта и платоа поставиће се бетонски ивичњаци.

Становници насеља Дорћол 1, у новембру прошле године, контактирали су Канцеларију за младе, сакупивши преко 600 потписа за уређење ових зелених површина, а сами иницијатори акције дали су предлоге за начин уређења овог простора и потребног садржаја на њему.

– Најбоље су овакве иницијативе, које потекну од самих грађана који живе у овим блоковима, а користе се за унапређење простора за одмор и игру деце која ту живе. Тако смо на идеју господина Удовичића контактирали „Зеленило“ а они су то ставили у свој годишњи програм- рекла је Ана Даниловић.