ВЕЛИКИ УСПЕХ УЧЕНИКА МАТЕМАТИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Општина Стари град сваке године награђује најбоље ученике Математичке гимназије, који заједно са својим професорима широм света постижу велики успех из математике, физике и астрономије. Тим поводом је у општини Стари град одржан свечани пријем на којем је председница општине Мирјана Божидаревић честитала свим ученицима Математичке гимназије на постигнутом успеху и доделила им новчане награде.
– Наша општина води рачуна о талентованим ученицима који похађају и основне и средње школе на територији општине Стари град. Честитала бих овом приликом и професорима који су спремали ђаке за ова такмичења – рекла је на свечаној додели награда председница општине Мирјана Божидаревић.
На Meђународној олимпијади из астрономије, одржаној почетком октобра ове године на Криму у Украјини, нашу земљу је представљала национална екипа коју је чиило седам ученика Математичке гимназије. Састав екипе је одређен на основу резултата Државног такмичења из астрономије. Занимљиво је да је у екипи за ово такмичење била чак и једна ученица осмог разреда огледног одељења основне школе при Математичкој гимназији. На тродневном такмичењу у Украјини наш тим постигао је велики успех. Милена Милошевић (ученица осмог разреда) и Филип Живановић (прва година) освојили су златну медаљу. Сребрну медаљу освојили су ученици друге године Наташа Драговић и Лука Милићевић, док су бронзану медаљу освојили Стефан Анђелковић, ученик прве године, Александра Димић и Александар Васиљковић, ученици друге године.
Међународна олимпијада из математике ове године одржана је у Вијетнаму. Такмичење је трајало два дана по четири и по сата, на којем су четворо ученика Математичке гимназије из Београда решавали по три задатка. Најуспешнији је био Младен Радојевић, који је прво место поделио са представником из Кине. Од 600 учесника олимпијаде у Вијетнаму Младен Радојевић је један од двојице ученика који је успео да реши један од најтежих задатака који се икада појавио на математичким олимпијадама за ученике средњих школа. Бронзане медаље у Вијетнаму освојили су Марија Јелић, Душан Милијанчевић и Теодор фон Бург. Представник Математичке гимназије на Међународном такмичењу из физике које је ове године одржано у главном граду Ирана Техерану био је Никола Оташевић. Он је на овом такмичењу од стране стручног жирија добио похвалу.