УСМЕНО ЈАВНО НАДМЕТАЊЕ ПОВОДОМ КОНКУРСА ЗА КИОСКЕ

У свечаној сали Градске општине Стари град данас је, са почетком у 12 сати, одржано усмено јавно надметање поводом Конкурса за одређивање корисника места за постављање привремених објеката – киоска на јавним површинама у Београду – за подручје Градске општине Стари град, на локацијама утврђеним Планом постављања привремених објеката на јавним површинама у Београду, који је објављен у дневном листу “Политика”, 6. марта 2009., у складу са Законом.

Учеснике, заинтересована лица и представнике медија, поздравио је Дејан Ковачевић, начелник општинске управе, који је нагласио да је ово прво, усмено јавно надметање коју спроводи општина и пожелео Комисији и учесницима успешан рад.

– У поступцима усменог надметања најважнији су јавност рада и јасни услови за све учеснике конкурса а са друге стране постиже се и најреалнија и најадекватнија накнада за издавање централних локација у Београду. Средства ће се сливати у буџет општине, а из њега се финансирају многобројне активности вртића, школа, хуманитарних и друштвених организације и друге потребе грађана наше Општине – рекао Дејан Коваћевић.

Целокупни поступак је водио Божидар Ђурић, који је свим присутнима објаснио правила и све фазе усменог јавног надметања, а затим се приступило надметању за локације 9 – Плато Теразијске терасе, према Призренској улици, 15 – Македонска улица, наспрам зграде ”Политика” 26 – Булевар деспота Стефана, почетна станица аутобуса бр. 27а и 35, између стајалишта аутобуса и парка ка Тргу републике и 32 – Господар Јованова улица на углу са улицом краља Петра.

Корисници места на четири локације, који су на усменом јавном надметању дали најбољу понуду за постављање киоска уплатиће, у наредном периоду, 4 милиона и 650 хиљада динара у буџет Градске општине Стари град.