УРУЧЕНЕ ПОКЛОН ЧЕСТИТКЕ ПОРОДИЦАМА 375 БЕБА

Породице које су током прошле године усрећене приновама, општина Стари град обрадовала је још једном – акцијом „Бебама на дар“, која траје већ 17. година. Председник општине Дејан Ковачевић, уручио је 12. марта у свечаној сали поклон честитке у износу од по 10 хиљада динара староградским породицама 375 бебa, које су рођене у претходној години.

– Подржавамо све породице које су претходне године добиле нове чланове. У прилици смо да на посебан начин пожелимо добродошлицу најмлађим суграђанима и то с поносом истичемо, јер знамо колико је у овим временима тешко свим суграђанима, а посебно родитељима са малом децом. Надамо се да ће беба сваке године бити све више и да ћемо се поново видети на овој традиционалној манифестацији, коју организује општина Стари град – рекао је председник општине Дејан Ковачевић, и позвао присутне да активно учествују у животу локалне заједнице, како бисмо заједно радили за боље сутра наше деце.

Родитељи малишана нису крили задовољство и имали су само речи хвале за указану пажњу. Млади брачни пар Поткоњак примио је честитку за првог сина, петомесечног Николу.

Живе у Светогорској и пријатно су изненађени поклоном:

-Нисмо имали појма да нам следује поклон! Сачекало нас је изненађење у виду позивнице у сандучету. Идеја је супер, посебно ако се има у виду смањење једнократне помоћи од стране Града – каже тата Марко Поткоњак. Како је додао, ових 10 хиљада динара је за њих прави бонус поклон који ће се „истопити“ кроз редовне породичне трошкове.

Како би се избегла непотребна гужва додела поклон честитки најмлађим суграђанима организована је у два термина, у 10 и у 12 сати, истог дана.

Родитељи који нису били у могућности да присуствују додели, своје поклон честитке могу, уз личну карту, преузети сваког радног дана између 13 и 15 часова у канцеларији број 38 на другом спрату зграде општине у Македонској улици број 42.

Списак беба рођених у 2014. године доставила је патронажна служба Дома здравља „Стари град“.