URUČENE POKLON ČESTITKE PORODICAMA 375 BEBA

Porodice koje su tokom prošle godine usrećene prinovama, opština Stari grad obradovala je još jednom – akcijom „Bebama na dar“, koja traje već 17. godina. Predsednik opštine Dejan Kovačević, uručio je 12. marta u svečanoj sali poklon čestitke u iznosu od po 10 hiljada dinara starogradskim porodicama 375 beba, koje su rođene u prethodnoj godini.

– Podržavamo sve porodice koje su prethodne godine dobile nove članove. U prilici smo da na poseban način poželimo dobrodošlicu najmlađim sugrađanima i to s ponosom ističemo, jer znamo koliko je u ovim vremenima teško svim sugrađanima, a posebno roditeljima sa malom decom. Nadamo se da će beba svake godine biti sve više i da ćemo se ponovo videti na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, koju organizuje opština Stari grad – rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević, i pozvao prisutne da aktivno učestvuju u životu lokalne zajednice, kako bismo zajedno radili za bolje sutra naše dece.

Roditelji mališana nisu krili zadovoljstvo i imali su samo reči hvale za ukazanu pažnju. Mladi bračni par Potkonjak primio je čestitku za prvog sina, petomesečnog Nikolu.

Žive u Svetogorskoj i prijatno su iznenađeni poklonom:

-Nismo imali pojma da nam sleduje poklon! Sačekalo nas je iznenađenje u vidu pozivnice u sandučetu. Ideja je super, posebno ako se ima u vidu smanjenje jednokratne pomoći od strane Grada – kaže tata Marko Potkonjak. Kako je dodao, ovih 10 hiljada dinara je za njih pravi bonus poklon koji će se „istopiti“ kroz redovne porodične troškove.

Kako bi se izbegla nepotrebna gužva dodela poklon čestitki najmlađim sugrađanima organizovana je u dva termina, u 10 i u 12 sati, istog dana.

Roditelji koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju dodeli, svoje poklon čestitke mogu, uz ličnu kartu, preuzeti svakog radnog dana između 13 i 15 časova u kancelariji broj 38 na drugom spratu zgrade opštine u Makedonskoj ulici broj 42.

Spisak beba rođenih u 2014. godine dostavila je patronažna služba Doma zdravlja „Stari grad“.