УРЕЂЕН ДЕО ВРТИЋА „ЛОЛА“ У ФРАНЦУСКОЈ УЛИЦИ

Дечји вртић „Лола“ и Дечји клуб у Француској улици број 32 налазе се у некадашњој кући породице Рибар, која данас представља непокретно културно добро и споменик културе. Један део овог вртића, који данас окупља око 150 деце, уређен је у оквиру пројекта који су финансирали Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Светска банка и Фондација „Новак Ђоковић“.


Уређени простор данас је обишао и председник општине Стари град Радослав Марјановић са директорком ПУ „Дечји дани“ Сањом Лазовић. 

Том приликом Марјановић је истакао да је приоритет општине Стари град стварање бољег и лепшег окружења за најмлађе и њихове родитеље. „Највећи бенефит овог пројекта је што више нема листе чекања за јаслице, тако да ће свака беба са Старог града имаћти своје место у овом вртићу. Поред тога, општина ће заједно са предшколском установом наставити да прави планове и да улаже у развој наших вртића“. 

Директорка ПУ „Дечји дани“ Сања Лазовић истакла је да овај вртић окупља око 150 деце, те да још увек има слободних места за децу јасленог узраста. 

„Пре свега, желим да се захвалим општини Стари град и председнику општине Радославу Марјановићу што је нама указао част и дошао да обиђе наше просторије. Оне су адаптиране и пренамењене у оквиру пројекта Инклузивно предшколско образовање, а то је пројекат које је спровело Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз помоћ Светске банке и наравно Фондације Новак Ђоковић“ изјавила је Сања Лазовић.

Подсећамо, у току претходне године завршено је уређење дворишта у вртићу „Липа“ у Солунској улици, као и вртића „Дамбо“ у Кнез Милетиној улици, а ове године очекује нас уређење дворишта вртића „Лептирић“ и уређење фасаде вртића „Липа“.