UREĐEN DEO VRTIĆA „LOLA“ U FRANCUSKOJ ULICI

Dečji vrtić „Lola“ i Dečji klub u Francuskoj ulici broj 32 nalaze se u nekadašnjoj kući porodice Ribar, koja danas predstavlja nepokretno kulturno dobro i spomenik kulture. Jedan deo ovog vrtića, koji danas okuplja oko 150 dece, uređen je u okviru projekta koji su finansirali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Svetska banka i Fondacija „Novak Đoković“.


Uređeni prostor danas je obišao i predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović sa direktorkom PU „Dečji dani“ Sanjom Lazović. 

Tom prilikom Marjanović je istakao da je prioritet opštine Stari grad stvaranje boljeg i lepšeg okruženja za najmlađe i njihove roditelje. „Najveći benefit ovog projekta je što više nema liste čekanja za jaslice, tako da će svaka beba sa Starog grada imaćti svoje mesto u ovom vrtiću. Pored toga, opština će zajedno sa predškolskom ustanovom nastaviti da pravi planove i da ulaže u razvoj naših vrtića“. 

Direktorka PU „Dečji dani“ Sanja Lazović istakla je da ovaj vrtić okuplja oko 150 dece, te da još uvek ima slobodnih mesta za decu jaslenog uzrasta. 

„Pre svega, želim da se zahvalim opštini Stari grad i predsedniku opštine Radoslavu Marjanoviću što je nama ukazao čast i došao da obiđe naše prostorije. One su adaptirane i prenamenjene u okviru projekta Inkluzivno predškolsko obrazovanje, a to je projekat koje je sprovelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz pomoć Svetske banke i naravno Fondacije Novak Đoković“ izjavila je Sanja Lazović.

Podsećamo, u toku prethodne godine završeno je uređenje dvorišta u vrtiću „Lipa“ u Solunskoj ulici, kao i vrtića „Dambo“ u Knez Miletinoj ulici, a ove godine očekuje nas uređenje dvorišta vrtića „Leptirić“ i uređenje fasade vrtića „Lipa“.