“УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА” 2014.

Традиционална “Улица отвореног срца” одржана је 1. јануара у Светогорској улици. У центру манифестације била је подршка старима и хуманитарној акцији “Покрет за бригу о старијима 65+”, а као што је и уобичајено највише је било родитеља са децом.

Многобројне Београђане и учеснике манифестације овогодишње “Улице отвореног срца” поздравио је испред Атељеа 212 глумац Светислав Гонцић, уз жеље за много здравља, среће и радости у новој, 2014. години. Он је подсетио да је “Улица отвореног срца” настала пре више од 40 година у “Српској кафани” када су глумци Атељеа 212 1. јануара, уместо келнера, служили госте. Затим је премијер Србије Ивица Дачић, званично отворио манифестацију, поручио је да циљ треба да буде да имамо што више деце и да будемо пажљиви према старијима. “Позивам вас и желим да у нашој земљи буде више љубави, више поштовања, више пажње према деци, а самим тим и према будућности Србије”, рекао је Дачић. Министар саобраћаја Србије Александар Антић је подсетио да од 1988. “Улица отвореног срца” представља бренд Београда.

У име Градске општине Стари град присутнима је срећну Нову годину 2014. годину и божићне празнике пожелео Ђорђе Лазаревић, члан Већа.

Он је истакао да у Старом граду, у просеку, живе најстарији Београђани и да за своје најстарије суграђане општина током године организује низ активности.

На два штанда, Градске општине Стари град и Туристичке организације Београда, постављених испред општинске зграде, прикупљали су се новогодишњи пакетићи, слаткиши и играчке, које су Старограђани наменили у хуманитарне сврхе.

Бројним суграђанима обратили су се и Милан Јанковић, председник Привредне коморе Београда, директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић и в. д. директора Атељеа 212 Ивана Димић. Она је истакла да данашња акција “Улица отвореног срца” за 2014. годину носи назив “Стари нису ствари” и да су “стари људи наш залог за будућност”.

Дуж Македонске и Светогорске улице биле су распоређене тезге на којима су посетиоци могли да купе сувенире акције “Покрет 65+”, као и рукотворине уметника и занатлија. Две представе су организоване код Радио Београда и код Атељеа 212, а штандови су били пуни слаткиша, лицидерских срца, лизалица, шећерне вуне.

„Улица отвореног срца” је од 1988/89. ушла у календар најзначајнијих активности Београда, а организују је Град Београд, Туристицка организација Београда, Градска општина Стари град, Фонд Б92, Радио Београд 202 и Позориште Атеље 212, а сваке године кроз њу прође преко 100.000 људи.