УЧЕНИЦИ БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ „ЛУЈО ДАВИЧО” ОСВОЈИЛИ ПЕТ НАГРАДА У АТИНИ

Ученици балетске школе “Лујо Давичо” остварили су велики успех на недавно одржаном 18. Међународном плесном такмичењу „Хелас” у Атини, освојивши једну прву награду, три треће награде и једно четврто место, објавиле су Вечерње новости.

Наши ученици су овај успех остварили у категорији пре-професионал класичног балета. Прву награду је освојила Наталија Тапић, треће место заузеле су Поликсени Куртановић, Оља Алексић и Јана Зимоњић, четврта је била Теодора Мирић, док је у мушкој категорији учествовао Никита Гаћиновић.

Младе играче из „Луја Давича” је за ово престижно такмичење припремала балетски педагог Јелена Милановић Ћирица.

– Желели смо да видимо где се налазимо у односу на вршњаке и професионалне играче из Европе и да прикажемо своја знања и видимо у чему евентуално заостајемо у односу на њих. Веома сам поносна на професионализам и преданост које су приказали моји ученици и ово је њихов велики успех којим су учинили поносном Србију, балетску школу „Лујо Давичо” и целу нашу балетску заједницу – изјавила је Ћирица за београдске Вечерње новости.

Староградски се придружује заслуженим честиткама нашим младим и талентованим балеринама на овом великом успеху, посебно јер је, како је навела њихов педагог, „пре одласка у Атину освајање награда било у другом плану”.