У ПУ „ДЕЧЈИ ДАНИ“ РАДОВИ У ЧЕТИРИ ВРТИЋА

Реновирање староградских вртића траје и овог лета. Боље услове за боравак деце и запослених омогућила је општина Стари град, која је обезбедила средства за реновирање четири објекта Предшколске установе „Дечји дани“. У вртићу „Мрвица“ на Копитаревој градини биће обновљена фасада за шта је општина издвојила око три милиона динара.

У најпопуларнијем вртићу „Липа“ у Солунској до почетка септембра биће поправљен кров, постављене нове плочице и хидроизолација на терасама. У „Скадарлији“ ће се заменити фасадна столарија и биће санирани мокри чворови, док ће се у вртићу „Дамбо“ поставити лифт за превоз хране. Другу годину за редом општина Стари град помаже Предшколској установи „Дечји дани“ у набавци клима уређаја за свих једанаест вртића који се налазе у склопу ове Установе. Прошле године општина је вртићима са своје општине купила 28 клима уређаја, док је ове године купљено и уграђено још 19.

Према речима директорке ПУ „Дечји дани“ Снежане Нешић, клима уређаји који су уграђени прошле године углавном су покрили све собе где бораве деца до три године, док се ове године водило рачуна да се покрију они објекти у којима преко лета борави највећи број деце, а то су „Липа“ у Солунској и „Скадарлија“ у Џорџа Вашингтона. Директорка Нешић наглашава да су и остали вртићи са мањим бројем деце добили по један клима уређај, који је уграђен у просторији у којој у периоду годишњих одмора заједно бораве деца различитих узраста.