У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“ НА ДОРЋУЛУ ЗАСАЂЕНА НОВА СТАБЛА ЈАСЕНА

Поводом Међународног дана људских права, у дворишту ОШ „Браћа Барух“ на Дорћолу, данас су посађене младе саднице јасена у оквиру Програма Уједињених нација за развој (UNDP) у Србији и пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене“. Овом догађају приствовали су представници Градске општине Стари град, a једно стабло јасена засадио је Бојан Калаба, члан општинског Већа.

Фото: Стабла јасена данас су у ОШ „Браћа Барух“ засадили Бојан Калаба, члан Већа општине, Ана Секе, координаторка Програма Уједињених нација за развој, Милица Томовић,директорка школе, и Душан Јаковљевић из НВО Зелени развојни центар

Пројекат се реализује широм Србије уз подршку Министарства заштите животне средине и невладине организације Зелени развојни центар, који је представник и овлашћени партнер светског покрета Let’s do it! World у Србији.

Невладина организација Зелени развојни центар од јула месеца ове године, у акцији под називом „Посади свој хлад“, грађанима Србије, који су се пријавили преко сајта ове организације, поделила је тридесет хиљада садница.

„План је да наредне године у Србији грађанима поделимо триста хиљада садница, а у акцији ће учествовати сто школа. Наши пројекти имају здравствену добробит, јер екологија је превентива. Ми имамо градове који су огољени, који су у сталном црвеном аларму, и ми као грађани морамо да скупимо снаге да то решимо“, рекао је Душан Јаковљевић из НВО Зелени развојни центар.

Програм Уједињених нација за развој (UNDP) у Србији, уз финансијску подршку Глобалног фонда за животну средину, подржао је и акцију садње милион стабала у Србији до 2030 године.

„Данашња акција је само једна у низу, с обзором да ћемо до краја године и на пролеће посадити још хиљаду стабала у школама широм Србије“, навела је Ана Секе, координаторка Програма Уједињених нација за развој (UNDP) у Србији.