У МУЗЕЈУ ПРИМЕЊЕНЕ УМЕТНОСТИ ИЗЛОЖБА „КРЕАТИВНА КОШНИЦА“

У Музеју примењене уметности отворена је 43. мајска изложба УЛУПУДС-а под називом „Креативна кошница“. Изложбу је отворила председница општине Стари град Мирјана Божидаревић. Она је том приликом најуспешнијим уметницима доделила награде, које је обезбедила општина Стари град. На свечаности у Музеју примењене уметности одржаној 10. маја прва награда од 80.000 динара уручена је Јасни Дулић Грујић за скулптуру „Пет дана киша“.

Плакете и новчане награде за дела која се истичу снагом тренутка у коме се живи додељене су Петру Кујунџићу за фотографију „Корак“, Љиљани Стојановић за линорез на папиру, Даници Маринковић за графички дизајн и Дијани Милашиновић Марић за студијски уводни текст за каталог изложбе „Портрети архитеката, ретроспектива чланова Архитектонске секције УЛУПУДС-а 1953-2010“. Специјалне похвале припале су Стефану Иконићу за дело „Љубав“, Ивану Грлићу за фотографије Equlibrium 2, Ани Цокић и групи аутора за пројекат „А(у)кција регистар новосадских простора, између личних интереса и јавних потреба“. Специјалну награду жирија добио је архитекта Богдан Славица за пројекат пословне зграде у Сургуту у Русији.

Изложба „Креативна кошница“ биће отворена за посетиоце у Музеју примењене уметности до 4. јуна. Традиционална Мајска изложба УЛУПУДС-а спада у ред најстаријих и најугледнијих изложби врхунских стваралаца свих грана примењених уметности, дизајна у архитектуре у Србији.